"Enter"a basıp içeriğe geçin

Bir Coin Nasıl Oluşturulur?

Bir Coin Nasıl Oluşturulur?

Bunun için iki adım gerekir birincisi kendi coinimizi yazmak. İkincisi ise var olan bir coine bağlı olarak altcoin oluşturmak.

Birinci adım için ileri düzey yazılım bilgisi gerekmektedir. İşin içinde sıfırdan kodlamak da var Github’dan açık kaynak kodlarını alıp sadece bazı yerlerini değiştirip kendi adımıza coin çıkarmak da. Burada tercih yazılımcıya ve coin oluşturacak kişiye kalmıştır.

İkinci adım için Ethereum gibi bir coin kullanılabilir. Ethereum, Bitcoin gibi sadece bir kripto para biriminden ibaret değildir, aynı zamanda altcoinler için de bize bir platform sunar.

Bu adımda ortalama bir bilgisayar bilgisi yeterlidir. Piyasada kripto para oluşturma uygulamaları vardır. Bu uygulamaları kullanarak kendi kripto paramızı yapabiliriz.

Bir altcoin oluştururken başka bir coin platformuna bağlı oluruz. Bu platformlardan bazıları şunlardır :


1.Ethereum(%82.7)
2.Waves (WAVES)
3.NEMNxt (NXT)
4.BlockStarter
5.EOS
6.BitShares 2.0
7.CoinList
8.Hyperledger Fabric
9.IBM blockchain
10.MultiChain
11.HydraChain
12.BigChain
13.DBOpenchain
14.Chain Core
15.QuorumIOTA
16.KICKICO


Kullanabileceğimiz kripto para oluşturma programlarından bir tanesi de CryptoLife’dır. Bu program bizden kripto paramız için isim ve logo istemektedir. Kripto paramızın ismini ve logosunu belirledikten sonra ~$2000 gibi bir tutar ile kendi altcoinimizi oluşturabiliriz.